heminsemination.. Hur?

Tänkte klargöra lite frågetecken om hur heminsemination går till. Detta kommer bli ett väldigt samanffattat inlägg. Skulle gå att skriva hur mycket som heslt om det.
Det största prblemet och jobbet är att få tag på en kille som vill hjälpa till med att donera. Det är självklart viktigt att man kommer överens med personen okså. Att man har samma åsikter och vet vad den andra vill. Man måste komma överns angående om denna personen ska ha en aktiv "pappa roll" eller om denna ska stå för donationen och sedan inte ha någonting med barnet att göra mer. I vårat fall har vi bestämmt oss att donatorn inte ska ha någonting med barnet att göra. Det vill säga att vi är dem ända två föräldrarna. Jag och min partner.
När själva insemenationen ska göras beror på när man har ägglossning. För att räkna ut detta så behöver man ha koll på hur lång ens mencykel är och vilken dag man har sin första. För att vara på säkra sidan så kan man köpa tester och ta. Dem finns på vanliga matafärer. Rfsu har bra men vill man pröva sig fram så har även apoteket en uppsjö med märken. Det är ungefär som ett graviditets test, man kissar på en sticka och sedan får man fram ett svar. Om man har ägglossning eller ej och var man är i den. Det finns även fertilitetsmonitor att köpa. Det är som en liten dosa som sparar informatonen från månad till måndad. Men för oss så känns detta som ett väldigt onödigt köp.. Än så länge i alla fall. Men det kanske blir aktuellt i framtiden.. Vem vet?
Sedan så kan man äta diverse tabbleter för att öka chanserna. Detta är ju så klart friviligt. Alla tror inte på dem men vi tycker det är värt ett försök. Det vi skaffat är folsyre tebbler som man ska äta när man försöker bli gravid och även under graviditetn och under amning. Sedan ska vi även införskaffa rosenrott som ska kunna hjälpa till sägs det. :)
Sen till finalen! Man införskaffar helt vanliga medicin sprutor. Sådana som man har till barn när man ger dem medicin. Man kan slipa bort kanten på dem om man känner att det blir lättare då.
Nu är det killens tur att göra sin "grej" i en liten kopp och sen ge över den till en. Då drar man upp det i burken i sprutan och låter sedan sin partner föra in det i en. Detta får gärna ske när man är upphetsad och sedan avslutas med orgasm. Det ska tydligen hjälpa. Med tanke på att det blir natureligare då så låter det troligt. Sen får man gärna ligga med bena upp i vädret ett tag (en halvtimma- timma) .
Nu är det bara att vänta och se! :) Har man tur så får man ett plus. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0