Hittade en till artikel om att uppfostra könsneutralt.

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barn-och-unga/pojke-eller-flicka-det-sager-vi-inte_2559041.svd
Och
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barn-och-unga/varldens-halla-om-hemligt-kon_3724605.svd
Jag förstår inte varför det ska behöva bli en sån oerhörd debatt om ämnet.
Har fått flera kommentarer om att det skulle vara barnmisshandel och tillokmed att man som förelder borde tvångssterileseras..
Seriöst vad är det för värld vi lever i??
Det är inte en ettårings behov ni vill att vi ska tillfredställa genom att berätta könet. Det är alla vuxnas.. Det är dem som har behov av att veta det. För att kunna sortera in barnen i olika fack.. Jag kan lova er att ett jämnårigt barn har inte det behovet.
Hur folk tänker när dem menar att barnet kommer bli förvirrat förstår jag inte. Det är inte så att vi kommer blunda för barnets kön här hemma direkt. Den fysiska delen kommer ju barnets kön fortfarande pratas om där hemma. När barnet kommer upp i åldern och ställer frågor om det kommer vi ju självklart att svara. Men hur det skulle bli förvirrat pågrund utav att vi inte uppfostrar det på den psykiska delen som en pojke eller flicka finns det inget som gör att hen mår dåligt. Det är väll snarare om vi hade gjort tvärt om som en förvirring hos barnet hade uppståt?
Många verkar även tro att vi inte kommer låta barnet leka med någonting som klassas "tjejigt" eller "grabbigt" men så är inte fallet. Vi kommer självklart att blanda!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0